::  Versió en castellà  Castellano ::  Versió en anglés  English 
 
:: Confort
:: Estalvi energètic
:: Seguretat
:: Instal·lacions ampliables
 
 

DOMÒTICA

 Les possibilitats, capacitats i aplicacions de les distintes tecnologies en l'interior i en l'accés al llar, fàbrica, oficina o local comercial, són els camps d'aplicació de la Domòtica. 
  
 CONFORT.- És el destí principal d'este conjunt de tecnologies:
 
Poder controlar tots els aparells elèctrics de qualsevol local.
Crear escenes lluminoses en el saló d'una casa, restaurant, botiga...
Regar un jardí de forma automàtica, tenint en compte humitat, temperatura, tram horari i època de l'any.
 

Programar la calefacció i poder modificar qualsevol paràmetre des d'un comandament a distància, telèfon, internet...
Vore el que ocorre en ta casa, oficina, nau, xalet.

Deixa que la teua imaginació vole i tin la seguretat que es podrà realitzar, definix una escena per a un sopar romàntica i la domòtica te la generarà, canvia la decoració d'una casa o restaurant amb alguna de les diverses escenes lluminoses que pugues imaginar.

 
 ESTALVI ENERGÈTIC.- 
 

Són molts els exemples que es poden col·locar a continuació, només un estudi personificat de cada projecte ens donarà una idea de l'estalvi que es pot aconseguir.

En una casa particular, es pot estalviar electricitat amb el control de diferents consums incongruents:

 
 
Llums d'un corredor enceses quan no hi ha ningú.
Calefactors enceses sense presència humana.
 
 

Una oficina, Ajuntament, Museu; en qualsevol local públic es pot controlar el nivell de lluminositat d'una forma automàtica. Si les llums pròximes a les finestres treballen a un 40% de la seua potència durant 6 hores, 6 dies, 12 mesos ... es pot parlar d'un estalvi energètic.

Un garaig que tinga enceses les llums quan detecte presència de persones o cotxes, a banda de la incomoditat que representa caldre polsar diverses vegades l'interruptor, és una disminució en la factura de la companyia elèctrica.

 
 
 SEGURETAT.- Un altre dels puntals de la Domòtica. 
 

Alarmes tècniques d'un local, que permeten desconnectar el subministrament del causant de l'alarma (gas, aigua, fum ...) i avisar-nos pel medi establit.

Alarmes d'intrusió, que permeten posar en marxa sirenes, encesa de llums, pujada i baixada de persianes, en fi qualsevol mecanisme de dissuasió, a més d'avisar-nos i permetre que visualitzem el local.

Controls d'accessos. Es pot incloure un control d'accés a qualsevol local. Quedarà registrada quan entren tots els membres de la família i els servicis domèstics. Pots conéixer quan connecten l'alarma en la fàbrica o oficina.

Alarmes mèdiques, control de malalts.

En definitiva, la domòtica permet configuracions obertes, ampliables i adaptables a cada situació. De tots els sistemes que existixen en el mercat, Aïnes es decanta en cada moment pel sistema que millor definix el projecte del client. Des de sistemes sense instal·lació a altres amb una presinstal·lació senzilla que permeta totes les ampliacions posteriors que es necessiten incloure.

Aïnes Enginyeria oferix un estudi detallat i objectiu del sistema i components adequats per a cada projecte.

 
 
 © Aïnes Enginyeria, València 2004